TWEE VRIENDINNEN IN GESPREK…

 • AUTEUR: // CATEGORIE: SlankWijs

  2 Reacties

  Hieronder zomaar een gesprek tussen twee vriendinnen. Lees het als je overgewicht en eetproblemen hebt. Als je het leest, zie je de flauwekul èn dat ze zichzelf en elkaar voor de gek houden. Het gesprek ‘maakt dik’. De nasmaak ervan is niet lekker, want er wordt beweerd over zichzelf geen regie te hebben.

  Voordat je gaat lezen: de voorletters en familienaam zijn willekeurig gekozen; ik heb er geen bepaalde personen of familie bij in gedachten :-)

  A: “Ja, dit wordt echt niks! Heel december is het gewoon bal!!! Kerst net gehad natuurlijk en teveel genomen. En vandaag begint het oudjaarsgebeuren al. Dan heb ik die verjaardag ook nog, je weet wel. Zij maakt altijd zelf d’r taarten met die fondant en marsepein. Dan ben ik gewoon verkocht. Zo lekker! Ik wil dan een klein stukje, maar ik vraag altijd of ik van de drie soorten van elk een stukje mag. En dan is het bij elkaar toch een groot stuk geworden. En zo gaat het tot nieuwjaar mis”.

  S: “Ja verschrikkelijk, dat heb ik ook! Nu met oudjaar is het sowieso niet te doen, dan opeens lukt het niet meer… maar ja…”.

  A: “Nou en dan heb ik dus nu twee dagen oudjaarsdag. Straks begint het al, want dan ga ik her en der borrelen. Dan hebben ze allemaal al oliebollen en van die lekkere bitterballen. Daar kan ik gewoon niet van afblijven”.

  S: “Ja, ik neem ook altijd wat ik eigenlijk niet wil, maarja het is altijd zo lekker hè, het hoort erbij”.

  A: “En dan ‘s middags bij de familie K. Die halen altijd zoveel in huis. Hebben ze er ook nog eens van die echte patat bij… Ze blijven maar bakken. Ik vind dat dan zo lekker. Ik ga dan maar door en door en kieper ‘t maar in… Ik kan dan gewoon niet meer stoppen”.

  S: “Heerlijk! En ‘t is wel gezellig als je meedoet? Ja toch…?”.

  A: “Ja, dat is ook zo. En nu valt het ook nog eens midden in de week, dus eer ik begin is het na het weekend, maar dan ga ik ook echt beginnen….”.

  S: “Ja, dat heb ik nou ook altijd. Dan ben je van plan gelijk te beginnen, maar het lukt je toch niet, want het weekend zit er ook nog aan vast…”.

  Herken je jezelf? Zulke uitspraken doe je o.a. om voor jezelf goed te praten dat je teveel eet. Daarmee kan je je goede voornemens uitstellen. Maar pak deze twee dagen al lekker voor jezelf! Geniet bij wijze van spreken van één heerlijke oliebol en voor de rest van de gezelligheid, sfeer en je krachtige zelf!

  Goede jaarwisseling!!!

  (bron plaatje: internet)

REACTIES

2 Reacties op Twee vriendinnen in gesprek…

 • Joke schreef op 30 december 2014 om 4:35 // Antwoord

  Ha ja daar ben ik weer. Wat een herkenbaar verhaal, had ik met gemak kunnen zijn met mijn vriendin, maaaaar……dit jaar niet, en zeker niet na vanochtend ;-). Ik bak dit jaar niet zelf de oliebollen, ik ga er met krenten kopen die mijn man zo lekker vind en een paar zonder, en daar neem ik er zelf één van. En verder zijn we samen dus er komt weinig verder op tafel en maken we het samen gezellig. Dat hoeft dus niet met bergen eten, en niets matcht er bij oliebollen vind ik. Dus niks beginnen op maandag, maar een goed eetplan maken met één of twee oliebollen erin verwerkt, en dan met een goed gevoel het nieuwe jaar in. En dat voelt echt goed, dat kan ik je wel vertellen. Het klinkt nu wel zoetsappig wat ik nu hier neer zet maar voor mij is dit wel een bevestiging dat ik het nu ook zo doe, zeker weten. Ook al zal het niet altijd gemakkelijk worden, maar IK KAN DIT!! Iedereen een heel mooi 2015, en ik hoor graag ook hoe jullie het gaan doen!!! Dan kan ik daar ook weer wat mee, goeie tips altijd te gebruiken. vr.gr. Joke

 • Anneke schreef op 31 december 2014 om 10:08 // Antwoord

  Ha Ellen en Joke!
  Ook voor mij heel herkenbaar geweest bij mezelf. En nu hoor ik het overal om me heen…. excuses, smoesjes, goedpraten, 1 januari begin ik enz enz… Maar wij niet! Ik geniet van alles wat ik eet en heb gegeten en plan voor vanavond een paar stokbroodjes extra in en voor morgen een appelflap! Zeg nou zelf we hebben al dat eten toch niet nodig om het naar ons zin te hebben? Ik ga met een super gevoel het oude jaar uit in plaats van met allerlei goede voornemens en een vervelend gevoel omdat ik mezelf niet in heb kunnen houden! Trots op mezelf en alle mede “Slankwijzers” ! Fijne “Slanke” jaarwisseling allemaal!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

VUL DE VELDEN OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN. Je email adres zal niet getoond worden