KORT

 • AUTEUR: // CATEGORIE: Uncategorized

  Geen reacties
  “Lust u een stukje worst?”, vraagt de slager. “Wilt u een stukje worst?”, vraagt de slager. Daar kan je in beide gevallen kort over zijn: ja. Waarop de slager je natuurlijk een stukje worst geeft.

  En zo gaat dat. In zeer korte tijd ga je weer voor gaas. Of het nou een stukje worst is, het koekje bij de koffie, het taartje, het (gezonde) tussendoortje, de aanbieding bij de kassa, het extraatje wat je bij je bestelling krijgt, de snoep, etc.

  Welke worst ook voorgehouden, gezien, geroken of aangeboden wordt, de waarheid is kort en duidelijk, nl. dat je het lust en dat je het wilt.

  “Het ligt ook aan de situatie”, voeg je nog even kort toe. Er was een feestje, het gaat niet zo lekker, ik ben erg moe, het ziet er oh zo lekker uit, iemand heeft het speciaal gehaald of gemaakt, ik heb het al zo lang niet gegeten, ik heb het zelf niet in huis, ik had het nog in de kast liggen, de verpakking was open, etc.

  Je doet jezelf tekort. Je moet echt even kort de tijd nemen om een weloverwogen keuze voor jezelf te maken. Even kort stilstaan bij jezelf. Dat je het lust en dat je het wilt, is te kort door de bocht
  gedacht. Je moet korte metten maken met het niet goed nadenken voor jezelf! Kort gezegd, komt het daar eigenlijk op neer…

REACTIES

0 Reacties op Kort

LAAT EEN REACTIE ACHTER

VUL DE VELDEN OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN. Je email adres zal niet getoond worden