ECHTE KERSTFILM

 • AUTEUR: // CATEGORIE: Uncategorized

  2 Reacties

  Kerstfilms vind ik heerlijk om te kijken. De ingrediënten zijn om van te smullen: romantiek, sfeer, leuke en sterke karakters, goed verhaal en ‘happy ends’.

  In de decembermaand, inclusief november, nouja het hele jaar eigenlijk, worden er bij mijn cursisten ‘movies’ in het hoofd afgespeeld, waarbij bovengenoemde ingrediënten ontbreken. De ‘stories’ over het eigen eetgedrag zijn verre van leuk en worden er met elke kilo erbij ook niet mooier op. In deze filmpjes is het karakter zwak, houdt zichzelf voor de gek, eet teveel en de sfeer is naar.

  Als Steven Spielbergs bekijken we deze ‘old movies’ met elkaar. Zichzelf weer voor gaas zien gaan, inclusief het voelen van de ‘subtitles’ (‘niet denken nu’; ‘ik ben er niet tegen bestand’; ‘ik ga met Kerst niet opletten, dat lukt toch niet’) valt zwaar. De waardering voor deze films: 1 ster.

  Dus schrijven we een nieuw script, waar iemand zichzelf nou eens echt gaat spelen.

  Het bekijken van de nieuwe film, inclusief de ondertiteling, is ontzettend gaaf. De rol van een krachtige persoonlijkheid in moeilijke of mooie situaties is op het lijf geschreven. Het visualiseren en repeteren van de (h)eerlijke sterke gedachten over zichzelf is natuurlijk best pittig. Er is al heel lang naar ‘bad movies’ gekeken en geleefd. En in die rol blijven, had ook zijn voordelen. De nieuwe film moet veel gezien worden; dan blijft het geen film, maar wordt het levensecht!

  Ik kreeg gisteren een heerlijke zelfgebakken appeltaart voor Kerst van een van mijn cursisten die 24 kilo is afgevallen! Ze zei: “El, ik ben zo mezelf en geniet ook zo van mijn eten”.

  Mijn nieuwste film, ‘starring me and the applepie’, is dat ik een heerlijk stukje appeltaart eet na het schrijven van deze blog. Eerst deel ik de appeltaart op in porties en bewaar deze in de vriezer. Ik zie het mezelf doen. Ik ga dan lekker op de bank zitten met mijn man en hapje voor hapje de appeltaart opeten. Kopje thee erbij.

  The end.

REACTIES

2 Reacties op Echte Kerstfilm

 • Joke schreef op 25 december 2014 om 9:35 // Antwoord

  Goedenavond, leuk hoor jou film. Volgend jaar krijg je mijn film te zien. Ik ben er al hard mee bezig en aan het schrijven. Voor minder dan drie – vier sterren ga ik niet en mijn recensies zullen super worden in 2015.In 2014 waren ze al goed, maar 2015 wordt/is mijn jaar :-). Jij ook een fijne kerstavond verder.

 • Ellen schreef op 25 december 2014 om 10:01 // Antwoord

  Ik kijk uit naar je nieuwe film!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

VUL DE VELDEN OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN. Je email adres zal niet getoond worden