TREK, WAT DOE JE ERTEGEN?

 • AUTEUR: // CATEGORIE: SlankWijs

  2 Reacties

  Mijn blog moet veel meer gaan over SlankWijs, zegt manlief. Niet meer over mezelf. De lezer moet er wat aan hebben. Het moet concreter. Tips en handvatten. Bij deze nu dus pas een echte blog. Dan gelijk ook maar over ‘TREK, wat doe je ertegen?’ Ik hou het wel kort, dat werkt krachtiger dan ellenlange uitleg. Waarvan en waardoor je trek krijgt, weet je zelf ook wel. Maar het gaat in SlankWijs om het volgende: ‘trek zorgt ervoor dat ik steeds meer wil nemen’, ‘ik kan niet stoppen dan’, ‘ik blijf doorgaan, ik denk er niet bij na’, ‘dan kan ik er gewoon niet vanaf blijven’, ‘dan moet ik het gewoon eten’, ‘dan maakt het mij niet uit wat ik eet, alles gaat op’, etc. Herkenbaar? Dit zijn dus gedachten en die laat JIJ met jezelf aan de haal gaan. JIJ bent het zelf die dat ‘automatisch’ doet. Gelukkig ligt het in de realiteit, niet buiten jezelf en is het niet automatisch (gelukkig, anders kan je het niet veranderen). Dus kan JIJ dat ook veranderen door deze gedachten om te buigen. Moet je dan tegen jezelf zeggen dat je geen trek hebt? Nee, SlankWijs is geen training in positief denken. En tegen trek zelf doe je niks. Trek is namelijk te vergelijken met een emotie en die is gewoon altijd waar. Trek poets je niet weg. Maar je gedachte moet wel veranderen en kan ook veranderen. Maak er een gedachte van in de strekking van dat JIJ trek wel kan weerstaan (je hebt wel moeilijkere dingen gedaan in je leven dan een schaaltje paaseitjes kunnen laten staan toch?), dat JIJ het helemaal niet wilt (je wilt immers een mooi gewicht dat bij je past), dat JIJ er wel vanaf kan blijven (je hebt wel voor hetere vuren gestaan), dat het JOU wel uitmaakt (anders had je toch niet zoveel diëten geprobeerd) etc. Dus natuurlijk ben je sterker als je Trek. Dat moet JIJ je maar eens heel goed gaan realiseren. Maar soms heb je daar natuurlijk helemaal geen trek in om dat te denken. Dan heb je trek in, tja vul maar in….. Ik heb trouwens nu ook trek. Maar dat trekt zo weer voorbij.

REACTIES

2 Reacties op Trek, wat doe je ertegen?

 • Renate schreef op 11 april 2014 om 8:28 // Antwoord

  Die 1e blogs waren een leuke ‘kennismaking’ met jou als blogster. En dan nu het echte werk! Het moet zodanig zijn dat het te delen/retweeten is en dat is deze wel! Succes verder!

 • Ellen schreef op 11 april 2014 om 8:03 // Antwoord

  Bedankt Renate, de deelbuttons zijn toegevoegd en je kan nu naar hartelust delen :). Dat vind ik natuurlijk erg fijn als je het deelt! Groetjes Ellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

VUL DE VELDEN OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN. Je email adres zal niet getoond worden