HALLO GEDACHTEN!

 • AUTEUR: // CATEGORIE: SlankWijs

  3 Reacties

  Daar gaat-ie dan, mijn eerste blog. Er gaat van alles aan gedachten door mijn hoofd. Ik heb bijvoorbeeld wel ideeën die oppoppen in mijn hoofd over blogs die nog te schrijven zijn, maar ik weet dus niks te verzinnen voor mijn eerste blog. “Lekker dan”, zeg ik hardop in mijn eentje en voel me ietwat onzeker en gespannen. En dan volgt er natuurlijk een hele gedachtebrei, die ik dan bij deze maar even deel. Daar komt ie:  ‘lekker dan, daar heeft de lezer wat aan, dat ik nu niks weet’, ‘ik moet toch tenminste een goed verhaal hebben dat gelijk de lading dekt’, ‘zal ik eerst maar even een kopje thee met wat lekkers nemen, dan gaat het daarna vast beter’, ‘ja dat is helemaal lekker, zit ik hier met mijn eerste blog voor SlankWijs, wil ik zelf gaan schransen’, ‘waar begin ik nou weer aan’, ‘ik ben geen blogger, dat kunnen anderen beter’, ‘ik moet even iemand regelen die mijn blogs gaat schrijven vanuit mijn gedachten’, ‘ja right, ….’, ‘hoe breng ik het nou aan de man….’, ‘ze denken vast dat dit niet werkt’, ‘ik moet gaan vertellen over wat mijn blogs gaan inhouden’, ‘saai…’ etc. etc.

  Ik kom er toch na een tijdje ‘malen’ uit, zonder te hebben geschranst (Yes) en weer helemaal enthousiast. Ik weet immers als cognitief gedragstherapeut hoe ik dat moet doen, dus het zou wat wezen. Ik ben even gaan nadenken over mijn gedachten. Niet altijd lekker om een zelfanalyse te doen, maar ik kan niet meer anders. Mijn ondermijnende gedachten over mijn eerste blog heb ik eruit gefilterd en ik laat ze na enig denkwerk weer lekker los. Ik voel een gezonde spanning die mij motiveert. Mijn helpende gedachten: “dit is gewoon mijn eerste blog,  dat is wat het is en het is oké’. Ik ga ervoor!

  Ellen

REACTIES

3 Reacties op Hallo gedachten!

 • Joke schreef op 7 april 2014 om 4:22 // Antwoord

  Hoi Ellen tuurlijk wil ik de eerste zijn op je geweldige mooie site, super. De gedachten die je beschrijft ken ik wel,heel goed zelfs. Het omzetten in positiviteit is zoveel waard en daardoor kan je er ook veel langer tegenaan, hierdoor los je het zelf goed op vr.gr. Joke

 • Arie schreef op 9 april 2014 om 6:05 // Antwoord

  He El en Eer,

  Super mooie site! de testimonials zou ik iets prominenter maken!

 • Marijke schreef op 21 april 2014 om 10:18 // Antwoord

  Hoi,

  Leuk, je blog
  Heb nog niet alles gelezen, maar lijkt me wel de moeite waard. Zeker van toepassing als ik even aan iets anders moet denken :)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

VUL DE VELDEN OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN. Je email adres zal niet getoond worden