BLAUWE MAANDAG

 • AUTEUR: // CATEGORIE: SlankWijs

  2 Reacties

  Het is vandaag Blauwe Maandag, de meest depressieve dag van het jaar. Dit zegt manlief, terwijl ik mindful naar buiten kijk en de prachtige weerspiegeling van de bomen in het donkerblauwe water zie.

  Ik kijk of ik een ‘blauw’ gevoel kan bespeuren. Jahoor, ik merk het negatieve gevoel op, ik heb ook een beetje blauw… De bijbehorende ‘blauwe’ gedachten heb ik ook. Niet leuk, maarja ze zijn er nou eenmaal. Ik wil natuurlijk geen ‘blauwe’ gedachten, want daar word ik onrustig van. En onrust is bij mij een trigger tot ongepland en teveel eten.

  Het opmerken van al dat blauw helpt. De gedachten en gevoelens zijn er nog steeds, maar ik sta erboven. Heerlijk! Ik doe aan ander blauw vandaag, is mijn besluit. Zwem mijn baantjes in het water, snuif de buitenlucht op en kijk elk uur even naar de mooie blauwe en zonnige lucht! En oja, it’s a boy, ik moet ook nog een kraamkadootje halen! Die blauwe envelop doe ik ook nog even met de bijbehorende blauwe zucht. Maar ik ga niet ongepland en teveel eten, want dat blauwe wil ik niet. En laat ik dat nou zèlf kunnen bepalen!

  (bron plaatje: internet)

REACTIES

2 Reacties op Blauwe maandag

 • joke schreef op 19 januari 2015 om 4:59 // Antwoord

  Ha die Ellen, ik vind hem héél erg leuk zelfs, en dat dit nou persé op deze maandag zal zijn dat slaat idd nergens op, maar dat blauw wat jij gezien heb, dat was hier niet hoor, ja toch wel iets blauws bij mij, wil je weten welke,…….een lunch bij de Gouden Leeuw, ja veel en veel te blauw, maar zo lekker,
  ik moet toch weer even “bijgekleurd” worden door je want deze kleur vind ik niet leuk meer, maar…..er is nog een lichtstreepje voor me, zometeen eet ik lekker mijn joghurtje ipv een diner want ja het inplannen is misschien niet helemaal gelukt, maar het was wel even leuk om met mijn dochter een “verrassingsvolwassenlunch” ( vandaag 21 geworden) te hebben gegeten,

 • Jose schreef op 20 januari 2015 om 10:40 // Antwoord

  BLUE TUESDAY
  Blue Monday? Gisteren had ik nergens last van. Ein-de-lijk ging ik weer een beetje opbloeien na een dikke week Amerikaanse griep. Tja, ik had het kunnen weten, alles moet daar groot groter grootst, maar dat die griep dan ook lang langer langst moet duren daar had ik niet echt op gerekend. Maar goed, gisteren zag ik uit mijn raam de helder blauwe hemel en de vogeltjes in de tuin. Niks geen blues besefte ik terwijl ik jouw stukje las. Lekker hoor. Maar toen ik vanmorgen na 3 kwartier eindelijk het Diaconessenhuis bereikte en achteraf hoorde dat ik best door Rijnsburg had kunnen rijden (10 minuten) omdat de weg daar helemaal niet zo erg is afgesloten als het lijkt….. Na een consult van anderhalf uur bedrogen uitkwam wat mijn spataderen betreft. (Prima aderen, joepie, niks mee aan de hand, dus als je er van af wilt moet je dat in een privé-kliniek laten doen op eigen kosten….. en ik besef dat dit consult ook al een flink gat in mijn zelf te betalen eigen risico zal slaan) vervolg ik druilerig mijn weg naar kantoor om weer fris en fruitig aan het werk te gaan. Even duikt dan de Blue Tuesdays Blues bij me op. Maar ik laat het niet toe. Mijn collega’s vragen vol begrip naar mijn griep. En naar mijn spatader-gedoe. Had je er zoveel last van dan?? vragen ze, en mijn antwoord verbaasd mij net zo veel als hen. Nee, ik had eigenlijk vooral last van al die mensen die zeiden dat ik er iets aan moest doen!! Voorlopig ga ik echt geen 700 tot 1500 euro uitgeven aan die benen. Want ik ben aan het sparen voor een buikwandcorrectie. En die ga ik nodig hebben volgend jaar! Want vanavond bij mijn coach woog ik toch echt anderhalve kilo minder dan vorige keer. (eindelijk weer wat er af) En zojuist, om 22.00 uur heb ik tenslotte ook eindelijk weer iets gedaan wat al weken op mijn lijstje stond. Naast de koelkast heeft het familie-prikbord een stuk motievatieprikbord gekregen!! En zo werd mijn Blue Tuesday toch een Happy Sunny Tuesday. Want zoals je al zei Ellen : Dat kan ik toevallig lekker zelf bepalen!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

VUL DE VELDEN OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN. Je email adres zal niet getoond worden